Ikos Aria to 5-gwiazdkowy hotel usytuowany w cudownie spokojnej okolicy, rozciągającej się na 47 akrach wzdłuż wybrzeża wyspy Kos, jednej z największych wysp archipelagu Dodekanez. Hotel zapewnia swym Gościom niesamowitą tradycyjną gościnność w połączeniu z nowoczesnym stylem. Wyspa jest przesiąknięta historią, a lokalizacja hotelu jest idealną bazą wypadową do odkrywania jej bogactwa archeologicznego, a także okolicznych wiosek. Jest to także doskonałe miejsce dla aktywnych osób, ponieważ hotel oferuje wiele możliwości spędzania wolnego czasu (m.in. zajęcia sportowe, siłownia, tenis, piłka plażowa oraz sporty wodne). Ikos Aria dysponuje również atrakcjami i dla młodszych Gości. Na terenie hotelu znajdują się minikluby oferujące różne aktywności (dopasowane do różnych grup wiekowych – od najmłodszych do nastolatków), tak więc każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.
Lokalizacja: południowe wybrzeże Kos, na północ od Rodos, 20min drogi samochodem od lotniska, 45min od miasta Kos
370 eleganckich, doskonale wyposażonych apartamentów i pokoi urządzonych w nowoczesnym śródziemnomorskim stylu, wiele z nich posiada balkony, prywatne ogrody i baseny. Pokoje mają powierzchnię od 31m2 do 107m2.
Kuchnia:
Osiem wspaniałych restauracji oferujących niezwykłą kuchnię od smaków śródziemnomorskich po orientalne:
-
Ouzo – dania a la carte stworzone przez nagrodzonego gwiazdką Michelin Chefa Lefteris Lazarou, współczesne dania kuchni greckiej
-
Kos – restauracja wychodząca na plażę, tradycyjne dania Kos
-
Fresco - dania a la carte stworzone przez nagrodzonego gwiazdką Michelin Chefa Ettore Botrini, dania kuchni włoskiej
-
Anaya – dania a la carte kuchni orientalnej stworzone przez Chefa Katsu
-
Provence - dania a la carte stworzone przez nagrodzonego gwiazdką Michelin Chefa Anthony Jehanno, dania kuchni prowansalskiej
-
Seasons – dania a la carte stworzone przy użyciu tylko lokalnych produktów
-
Oliva – dania a la carte kuchni hiszpańskiej
-
Flavors – restauracja bufetowa, kuchnia śródziemnomorska
Opcja Dine Out - Kos cieszy się bogatą tradycją gastronomiczną z wpływami z całego Morza Śródziemnego. Program Dine Out oferuje możliwość odkrywania lokalnej kuchni poprzez wizyty w najlepszych lokalnych restauracjach.